Online dating sites: 10 goede tips voor jou

1. Zorg ervoor dat je eerste ontmoeting met een date van een online dating site op een openbare plaats is zodat je gemakkelijk gezien kunt worden. Een bioscoop, een sportevenement of een druk restaurant zijn ideaal en aansporingen om ergens privé te gaan zitten zijn uit den boze.

2. Hoewel dit niet je ergste zorg zou moeten zijn, moet je overwegen om de achtergrond van iemand te controleren als het niet goed aanvoelt. Als je financieel veel te verliezen hebt is dit een punt van zorg en het controleren van een achtergrond met de beschikbare informatie is dan geen slecht idee.

3. Met enkele van de verhalen die je hoort over online dating sites is het geen slecht idee om een zelfverdedigingstraining te gaan volgen. Niet dat fysiek geweld op een date is normaal is, maar het kan nooit kwaad om een beetje voorbereid te zijn en veel zelfvertrouwen te hebben.

4. Zorg ervoor dat je weet waar de veiligheidsdiensten (politie enz.) zitten in verhouding tot waar je naartoe gaat. Als er iets gebeurt met jou of met jou date is een goed idee dat je het gebied waar je bent kent als je een afspraak via een online dating site maakt.

5. Een ding over online dating sites is dat het een geweldige manier is om te communiceren en je zo veilig te voelen in de aanloop naar de eerste date. Hierdoor moet je altijd zelf naar de bestemming rijden en niet met elkaar meerijden.

6. Als je in de loop van de dag van de ene plaats naar de andere gaat ga dan verder met dezelfde filosofie en rijd zelf naar de bestemming. Je weet nooit wanneer er iets fout zou kunnen gaan of dat je bijvoorbeeld ruzie krijgt.

7. Vergeet niet dat een ander slecht ding over online dating sites is dat je naar hartenlust kunt liegen en bedriegen over je profiel. Dit is goed voor jou, maar ook slecht omdat je kunt jokken om een beetje op te vallen, maar ook kunt worden opgelicht door iemand die hetzelfde doet dus houd altijd in je achterhoofd dat de profielen niet altijd 100% correct zijn.

8. Laat de prijs niet de bepalende factor zijn voor jouw keuze voor online dating sites, omdat sommige goedkoop zijn met een reden. Gebrek aan controle, privacy en respect zijn manieren die sites goedkoop kunnen maken, geloof niet dat een koopje krijgt en de je betaalt de prijs voor het comfort.

9. Ga er niet vanuit dat iemand gebruikmaakt van een online dating service omdat ze lelijk of dom zijn, sommige mensen hebben van nature een angst om iemand mee uit te vragen. Dit betekent niet dat ze niet normaal zijn, sommige mensen zijn bang voor spinnen, anderen hebben examenvrees en weer anderen hebben vrees voor daten.

10. Een slechte zaak over online dating sites voor degenen die op het platteland of landelijke gebieden wonen is dat je misschien niet zoveel opties hebt als je niet bereid
bent om te verhuizen. Degenen die in een voorstad of in gebieden met een metro wonen zullen veel baat hebben bij online dating sites, terwijl de mensen op het platte land hier meer moeite voor moeten doen.

online dating_icon